پنجمین جلسه شورای پژوهش و فناوری دانشگاه جامع علمی کاربردی استان بوشهر در سال ۹۹ برگزار شد
در ابتدای جلسه دکتر اشکپورمطلق سرپرست و رئیس شورای پژوهش و فناوری واحد استانی بوشهر ضمن خوش آمدگویی به اعضاء حاضر در جلسه ، به مروری بر فعالیت های اساسی واحد استانی در سال 99 پرداخته و به اهمیت فعالیت های دفاتر کارآفرینی و نوآوری و مراکز نوآوری و خلاقیت مراکز آموزش علمی کاربردی استان اشاره نمود .
در ادامه احمدی رئیس اداره حمایت از فعالیت های پژوهش و فناوری واحد استانی بوشهر گزارشی از فعالیت های حوزه پژوهش و فناوری واحد استانی در سال 99 و فعالیت های مراکز آموزش علمی کاربردی استان در خصوص برگزاری رویدادهای شتاب و وبینارهای مختلف آموزشی ارائه کرد.
در ادامه این جلسه دکتر موسی زاده به بیان توضیحات کاملی در خصوص مراکز نوآوری و تجاری سازی محصولات و اهمیت استقرار مراکز تخصصی نوآوری در استان پرداخت . وی در ادامه صحبت های خود به اهمیت استفاده از ظرفیت و پتانسیل های استان ، شناسایی مشکلات منطقه ای و سرمایه گذاری روی آنان با برگزاری رویدادهای شتاب اشاره نمود .
دکتر موسی زاده تعداد مراکز نوآوری در کشور را 170 مرکز عنوان نمود که در 120 زمینه تخصصی فعالیت دارند .
وی تولید عناب در خراسان جنوبی و مقاومت این محصول در شرایط اقلیمی گرم و خشک و کم آبی و سهم اشتغالزایی این محصول در خراسان جنوبی را الگویی برای برگزاری رویداد شتاب از سوی دانشگاه در خراسان جنوبی عنوان نمود و گفت اکنون فرآوری میوه ،هسته ،برگ ، پوست و چوب این گیاه باعث ارزش افزوده خوبی برای این محصول شده است .
دکتر موسی زاده 74 محصول عنابی را نتیجه برگزاری رویداد شتاب عناب در خراسان جنوبی عنوان نمود . تولید انبوه میوه انبه و لیمو در شهر سرباز سیستان و بلوچستان را دلیل برگزاری استارت آپ انبه در این شهر عنوان کرد .
مدیر کل دفتر نوآوری ،فناوری و تجاری سازی دانشگاه به اهمیت کشت خرما و استفاده از ظرفیت دریا و دریانوردی و ماهی و میگو در بوشهر اشاره و خواستار برگزاری رویدادهای شتاب متناسب با این ظرفیت ها در استان بوشهر شد . تماس مستقیم با خریداران عمده ، مصرفکنندگان محصولات و سرمایه گذاران ، شرکت در نمایشگاههای اختصاصی و بینالمللی با همکاری دانشگاه ، تلاش در راستای معرفی خواص دارویی و غذایی محصولات از طریق ساخت فیلمهای مستند، انیمیشنهای علمی، آموزشی را در تجاری سازی محصولات و ایده های برگزیده استارت آپی بسیار مهم برشمرد .
وی فرصت شناسی تبریز در تولید خمیر خرما را ستود و پنیر خرما نیز به عنوان محصولی که می تواند در استان فرآوری شده و از خام فروشی آن جلوگیری شود را برای کارهای تحقیق و توسعه ای پیشنهاد نمود . استفاده از کنجد و ارده و تبدیل آن به کیک و بستنی را نیز فرصت شناسی خوبی برای دانشجویان و دانش آموختگان صاحب ایده و سایر محققین استان توصیف کرد.
دکتر موسی زاده اشاره ای نیز به 2100 محصولات خرمایی در امریکا نمود و در برگزاری رویدادهای شتاب اهمیت انتخاب موضوع و شرکت کنندگان عموم در رویداد را تأکید نمود ، چرا که 13 درصد ایده های جهان را مربوط به دانشجویان دانست .
دکتر موسی زاده کشور چین را با بیش از یک میلیارد و 300 میلیون نفر سکنه ، صاحب سرمایه گذاری ۲۰ میلیارد یوانی در صنعت شیلات و پرورش ماهی در قفس دانست که سالانه 30/000 تن تولید ماهی در قفس دارد ، این در حالی است که سرمایه گذاری بر روی پرورش ماهی در قفس در استان بوشهر و در سطح کشور مغفول مانده است .
وی سایت رویدادهای برگزار شده شتاب دانشگاه را کسب تجربیات خوبی برای همه دانشجویان ،دانش آموختگان ، مدرسان ، متولیان برگزاری رویدادهای شتاب و سایر علاقه مندان به این رویدادها دانست و ضمن معرفی سایت ، خواستار استفاده حداکثری از اطلاعات و گزارش های این سایت خبری شد .
در ادامه هر یک از اعضای شورای پژوهش و فناوری واحد استانی و مسئولین دفاتر کارآفرینی و نوآوری سوالات خود را مطرح و دکتر موسی زاده به صورت تحلیلی به همه سوالات و دغدغه های عزیزان پاسخ دادند .
در پایان دکتر اشکپور مطلق رئیس شورا و سرپرست واحد استانی بوشهر، ضمن تشکر از حضور دکتر موسی زاده در جلسه و درخواست تداوم حضور ایشان در جلسات آتی ، به جمع بندی نظرات پرداخت .

نظر شما :